Lukijat

perjantai 7. helmikuuta 2014

Rv 12

Viikon 12 alussa sikiö on yhdeksän viikon ikäinen. Silmät ovat nyt kokonaan silmäluomien alla ja ne pysyvät suljettuina 27. raskausviikkoon saakka. Maksa, suolisto, aivot ja keuhkot alkavat toimia. Pään kasvu hidastuu muuhun vartaloon nähden, jolloin sikiön mittasuhteet muuttuvat yhä enemmän ihmistä muistuttaviksi.
Ikenissä on 20 pientä hampaan alkua. Tämän viikon lopulla suolisto on siirtynyt napanuorasta takaisin sikiön vatsaan. Nukkalisäkkeet, joiden kautta ravintoaineet imeytyvät syntymän jälkeen suolistosta verenkiertoon, alkavat kasvaa. Ruuansulatukseen osallistuvat lihakset alkavat toimia ja supistella. Sikiön sydän lyö nyt 150 kertaa minuutissa. (vau.fi)
Maanantaina meillä oli Nt-ultra ja kaikki oli kunnossa. Pikkunen oli hyvin aktiivinen eikä meinattu saada mitattuu tuo niskaturvotus, kun toinen ei halunnut tehdä yhteistyötä. Kuitenkin vauveli rauhoittui ja saatiin mitattua. Niskaturvotus oli jotain 0,9 ja vastasi 4 pvää isompaa vauvelia. Olin silloin rv 11+4 ja ultran mukaan 12+1 :) ( tänään rv 12+1) 

pituus 55,9 mm
paino 52 g 
sydämmensyke 159 

Meillä on tosi kiva ultraaja ja sama ultraaja on sitten rakenneultrassa. Viimeksi Sofiasta mun ultraaja vaihtui ja se oli mun mielestä tyhmää et ei tavallaan ollut sitä "luottamusta" mitä oli sen ekan kanssa. en osaa selittää. Nyt kun sama ultraaja, hän halusi katsoa jo tässä vaiheessa vauvan sukupuolen ja veikata kumpi sieltä olisi tulossa, jos näkyy tässä vaiheessa mitään. ( luulin sen olevan näillä viikoilla mahdotonta, mut mä en tiedä sitten kuinka tarkkaa se nyt sitten on)
Pitkään ultraaja ultras ja tuumas että : teille taitaa poikavauva olla tulossa. Sano että on monesti näillä viikoilla veikannut ja vaan kahdesti on mennyt väärin. Se asia varmistuu kuitenkin rakenneultrassa sitten. En viitsi vielä olla ihan innoissani asiasta, jos asia olisikin niin et tyttö kuitenkin tulisi :D Musta olis kyllä ihanaa jos poika tulis, niin olis sitten molemmat ja sais vähän sitä arkea myös nähdä pojun kanssa :) Pääasia kuitenkin se et vauvalla olisi kaikki hyvin ja olis terve <3

Tässä muutama kuva meidän tulevasta pikkusesta murusta <3 


 Kuva otettu takaapäin. Siinä jalat ristissä pylly ja siinä keskellä näkyy kuulemma pippeli :D 



Pieni ihminen <3 

2 kommenttia:

  1. Voi ihania uutisia teillä ja hienoa, että kaikki oli kunnossa <3 Ja olipa jännä, että uskalsi jo veikata sukupuoltakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpä mun mielestä kans hassua :D mun oli pakko eilen osta 1 sininen body. riskillä :D jos onki tyttö niin annan tän vaikka si mun kaverille jos se saa pojan :) me ei kuunneltu eilen neuvolassa sydänäänet ollenkaan.. silloin kun sofia odotin niin kuunneltiin jo viikolla 10.. Kai eripaikassa sitten erilailla. Jännä kumminkin. Mun kotidoppleri on siskolla englannissa nyyh. mut ihana kun kirjoitit <3 !

      Poista